Vodopad…..

Durmitor je planina izuzetne lepote, spada u prirodna remek dela, obiluje planinskim vrhovima i brojnim ledničkim jezerima, okružena je bogatim zimzelenim šumama, brzim i bistrim rekama koje stvaraju predivne kanjone, među njima kanjon reke Tare, koji spade u svetske dragulje. Bogata flora i fauna privlače mnoge ljubitelje prirode. Zbog svoje lepote i netaknute prirode, sa okolnim predelima, proglašena je nacionalnim parkom. [….]

Jezera su zaštitni znak lepote masiva Durmitora. Tih 18 predivnih jezera, nazvanih gorske oči, na visinama iznad 1500 m. predstavljaju retkost, a najatraktivnije među njima je Crno jezero. Veličanstvenosti pejzaža doprinose, pored lepote jezerskog basena i blistave vodene površine, prostrani šumski predeo koji ga okružuje i vrh Međeda, gorostasno uzdignut nad njim. [….].

Sve je više turista iz raznih zemalja Evrope koji posećuju Durmitorsko područje Crne Gore, i zato na različitim sajmovima turizma i raznim turističkim manifestacijama preko TURISTIČKE ORGANIZACIJE Žabljak vrši se promocija ove crnogorske turističke regije.

Planinski turizam i zdrava priroda Durmitora predstavljeni su i brojnim turističkim agencijama kako u okruženju tako i u evropskim zemljama sa ciljem povećanja posećenosti Durmitora i okoline.

 • [widgets_on_pages id=“Vrhovi_uvod“]
  [widgets_on_pages id=“vrhovi_I“]
  [widgets_on_pages id=“vrhovi_II“]
  [widgets_on_pages id=“vrhovi_III“]
 • [widgets_on_pages id=“kanjoni_M“]
  [widgets_on_pages id=“kanjoni_I“]
  [widgets_on_pages id=“kanjoni_II“]
 • [widgets_on_pages id=“dolineM“]
  [widgets_on_pages id=“doline_I“]
  [widgets_on_pages id=“doline_II“]
 • [widgets_on_pages id=“Pecine_M“]
 • [widgets_on_pages id=“jezera“]
  [widgets_on_pages id=“jezera_I“]
  [widgets_on_pages id=“jezera_II“]
  [widgets_on_pages id=“jezera_III“]

 

EnglishRussianSerbian