Čuda prirode

Leto Priroda

Durmitor je planina izuzetne lepote, spada u prirodna remek dela, obiluje planinskim vrhovima i brojnim ledničkim jezerima, okružena je bogatim zimzelenim šumama, brzim i bistrim rekama koje stvaraju predivne kanjone, među njima kanjon reke Tare, koji spade u svetske dragulje. Bogata flora i fauna privlače mnoge ljubitelje prirode. Zbog svoje lepote i netaknute prirode, sa okolnim predelima, proglašena je nacionalnim parkom. [….]

Jezera su zaštitni znak lepote masiva Durmitora. Tih 18 predivnih jezera, nazvanih gorske oči, na visinama iznad 1500 m. predstavljaju retkost, a najatraktivnije među njima je Crno jezero. Veličanstvenosti pejzaža doprinose, pored lepote jezerskog basena i blistave vodene površine, prostrani šumski predeo koji ga okružuje i vrh Međeda, gorostasno uzdignut nad njim. [….].

Sve je više turista iz raznih zemalja Evrope koji posećuju Durmitorsko područje Crne Gore, i zato na različitim sajmovima turizma i raznim turističkim manifestacijama preko TURISTIČKE ORGANIZACIJE Žabljak vrši se promocija ove crnogorske turističke regije.

Planinski turizam i zdrava priroda Durmitora predstavljeni su i brojnim turističkim agencijama kako u okruženju tako i u evropskim zemljama sa ciljem povećanja posećenosti Durmitora i okoline.

VrhoviKanjoniDolinePećineJezera


Mnoge čudesne lepote Durmitora su nadaleko poznate. Jedno od remek dela prirode je i Ledena pećina. Do nje stižu samo najuporniji i najradoznaliji putnici. Vrh koji podjeća na ljudsku glavu, od naroda nazvan Obla Glava, u svojoj senci krije još jedno od maštovitih čuda prirode Crne Gore. Durmitor je lep u svako godišnje doba, a na nadmorskoj visini od 2164 metra nalazi se pećina u kojoj zima nikad ne prestaje, a ledeni stalaktiti i stalagmiti tokom cele godine izazivaju divljenje svih onih koji stupe u ovo ledeno carstvo. Dvorana dugačka 40 i široka 20 metara, svojim ledenim dahom rashladiće posetioce i u sred jula, a čista, ledena voda koja kaplje sa […..]