Rafting u NP Durmitor

Letnji sadržaji Splavarenje Vodene površine i kanjoni

Na osnovu informacija Nacionalnog Parka, počela je sezona raftinga na rijeci Tari.

Jedinstvena ljepota kanjona rijeke Tare sa mnogobrojnim bukovima, brzacima, slapovima i tjesnacima, najbolje se može doživjeti splavarenjem, raftingom ili pješačenjem brojnim stazama koje vode kroz kanjon.

Novu sezonu raftinga od Drugog logora do Žugića luke, započela je prošlog vikenda grupa turista iz Belgije i Španije spustom gumenim čamcima niz Tarine brzake.

Prvi ljubitelji ovog adrenalinskog sporta spustili su se uz pomoć ekipe raftera iz udruženja “Kljajevića Luka”, koji su na najbolji način predstavili ljepote kako rijeke Tare, tako i najdubljeg kanjona u Evropi.

Turistička ponuda od Splavišta (Drugi logor) do Žugića luke, u dužini od oko 12km može se preći za 2 – 3 časa, a od atrakcija se u tom dijelu mogu vidjeti: ušće rijeke Ljutice, kao i Most na Đurđevića Tari.

Pored splavarenja drvenim splavovima i raftinga gumenim čamcima rijekom Tarom, turistička ponuda NP Durmitor se zasniva na aktivnom odmoru uključujući i sistem pjašačkih i biciklističkih staza, obilazak planinskih jezera, kajakarenje na rijeci Tari i Crnom jezeru, vožnju čamcima po Crnom jezeru, posjetu Centru za posjetioce, kao i sportski ribolov.

NAPOMINJEMO: Obzirom na još uvijek veliku trenutnu količinu snijega u planini, još uvijek nije moguć uspon na neki od vrhova Durmitora, ali je zato moguće kako rekosmo već poći na rafting Tarom, obići vidikovac Ćurevac, Crno jezero, Vražije i Riblje jezero, kao i stećke koji se nalaze u blizini istih (ovo se odnosi na sve one koji sada u ovom proljećnjem periodu planiraju posjetiti Žabljak).

Izvor: TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE ŽABLJAK