Besplatan ulaz u NP Durmitor

Događaji Letnji sadržaji

Povodom Dana NP Durmitor, kao i u skladu sa Odlukom o visini naknada za korišćenje prostora, obavljanje djelatnosti i pružanje usluga, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore je odobrilo besplatan ulaz u ovo zaštićeno prirodno područje u srijedu, 06. septembra.

Zaposleni u NP Durmitor će obilježiti ovaj dan organizovanjem radne akcije na čišćenju lokaliteta Crno i Zminje jezero, postavljanjem novog mobilijara, kao i popravkom postojećeg, a sve u cilju da izuzetno posjećene lokacije bude što bolje uređene i očišćene.

*Nacionalni park Durmitor je jedinstven i specifičan po svojim prirodnim i kulturnim vrijednostima. Kao prirodno dobro izuzetne univerzalne vrijednosti, NP Durmitor je 1980. godine upisan na UNESCO Listu svjetske kulturne i prirodne baštine, a rijeka Tara u Svjetske ekološke rezervate biosfere od 1977. godine.

Pozivamo sve ljubitelje prirode i boravka u zdravoj životnoj sredini, bicikliste i rekreativce, da uz besplatan ulaz, u srijedu, povodom Dana NP Durmitor posjete ovo UNESKO-vo zaštićeno prirodno dobro. Takođe pozivamo sve građane da u cilju očuvanja prirodnih vrijednosti, ličnim primjerom i odgovornim odnosom prema zaštićenim prirodnim područjima, i životnoj sredini uopšte, doprinose podizanju svijesti o značaju njihove zaštite.

Izvor: TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE ŽABLJAK