NAJAVA: 5 Radionica na temu upotreba GIS tehnologija za unapređenje planinske turističke ponude

Događaji Letnji sadržaji Novosti

Telenor fondacija je Turističkoj organizaciji Žabljak odobrila jako značajan projekat koji će se baviti modernim tehnologijama koje mogu da unaprijede turističku ponudu planinskih destinacija. Ovaj projekat je počeo prije mjesec dana, a slijedi niz radionica u različitim opštinama na sjeveru Crne Gore koje će omogućiti pojedincima i klubovima planinara, biciklista i sličnih hobista da unaprijede svoja znanja vezano za upotrebu GPS uređaja i mobilnih telefona za olakšanu orjentaciju za svoje potrebe ali i za potrebe turista koji su sve više prisutni na CG planinama.
Zato se pozivaju svi zainteresovani da se prijave za jednodnevnu obuku koja će se održati u 5 opština na sjeveru, a prva radionica se organizuje na Žabljaku, 5. maja 2017. godine sa početkom u 11 časova, u sali hotela “ Gorske oči“.

Pozivju se entuzijasti sa Žabljaka, iz Pljevalja i iz Šavnika da se prijave za ovu radionicu, a već naredne nedelje ista radionica biće održana u Kolašinu, Beranama i Plavu, a zatim i u Plužinama. Tačni termini biće blagovremeno objavljeni.

Radionica će trajati oko 4 sata, a evo i dnevnog reda:

 

 

Trajanje u minutima Tema
10 O projektu
15 O važnosti lokalnih klubova u razvoju avanturističke ponude i njene prezentacije potencijalnim gostima
20 Ko su naši gosti u avanturističkom turizmu i šta sunjihova očekivanja
30 GIS tehnologija i njene primjene u CrnojGori, kao i nove mogućnosti za njene primjene
60 GIS tehnologija i njene primjene u CrnojGori, kao i nove mogućnosti za njene primjene
45 Mobilne aplikacije i njihova primjena
45 Prakticna vjezba vezano za upotrebu GPS uređaja i aplikacija za navigaciju
15 Naredni koraci, zadaci za sledeć isusret, obavještenje o nagradama

Takođe vas obavještavamo da će naredni ciklus radionica biti posvećen online promociji planinskih turističkih destinacija, i značajnoj ulozi naših entuzijasta kada je u pitanju promocija. Dobićete vrlo konkretne i praktične smjernice kako da uživate u svom hobiju a da istovremeno budete jako korisni za svoje lokalne zajednice i na najbolji način promovišete turističke potencijale Crne Gore.
Nakon obavljenih radionica, počeće se sa prikupljanjem GPS podataka i promotivnih materijala sa terena, koji će se uređivati i koristiti za online promociju. 5 klubova ili pojedinaca koji budu prikupili najkvalitetnije podatke biće nagrađeni modernim GPS uređajima i smart telefonima! Prijave za prvi ciklus radionica se šalju na adresu vkrgovic@t-com.me ili durmitor1@t-com.me
najkasnije do 5. maja 2017. godine.

Za sve dodatne informacije javite se na telefon 067 604 450.
Partneri u ovom projektu su Outdoor klub The Northern Way i portal www.pedalaj.me, kao i Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Komove i Prokletije.

Izvor: TO Žabljak