Četvrto izdanje Green Montenegro International Film Festa na Žabljaku od 4. do 8. avgusta

Događaji Kultura Letnji sadržaji Zanimljivosti

Nakon tri festivalska izdanja odlukom Savjeta GMIFF-a, festival se seli u jedan od najljepših prirodnih cjelina u Evropi, u Nacionalni park Durmitor. Filmovi će biti prikazivani na atraktivnom otvorenom prostoru, noću, pored Crnog jezera, ispod samog vrha Durmitora, pred velikim brojem stranih turista, gostiju i mještana, uz veliki broj pratećih programa, tokom pet dana trajanja festivala, što će dodatno upotpuniti turističku i kulturnu ponudu Žabljaka.

Juče je na Žabljaku ovim povodom,u sali Opštine održana VIII sjednica Savjeta GMIFF-a na kojoj je konstituisan novi Savjet festivala, u koji su izabrana značajna imena iz oblasti nauke, kulture, ekologije, turizma, umjetnosti i diplomatije.

Ideja organizatora da se četvrto izdanje „Green Montenegro International Film Festa (GMIFF) održi u ljetnjem periodu u jeku sezone na UNESCO području, na Crnom jezeru u Opštini Žabljak u periodu od 4. do 8 avgusta, naišla je na punu podršku predstavnika lokalne samouprave Žabljaka. Zemlja gost ovogodišnjeg festivala biće Kostarika kao država koja je dominantno usmjerenja ka zelenoj ekonomiji i održivom razvoju.

Izvršni producent ovogodišnjeg IV izdanja GMIFF-a biće Centar za kulturu Žabljak u saradnji sa CEZAM-om, i Turističkom organizacijom Opštine Žabljak, uz podršku Ministarstva za održivi razvoj i turizam, Ministarstva kulture, Agencije za zaštitu životne sredine, Ministarstva finansija, Ministarstva prosvjete, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, UNDP-a, medijskog sponzora RTCG i drugih.

Izvor: TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE ŽABLJAK