TO Žabljak u Beogradu predstavila ponudu za zimsku turističku sezonu

Aktuelno Novosti Promocije

U Beogradu 25.11.2016.u organizaciji NTO Crne Gore, u Restoranu „FOREST“ održana je promocija i prezentacija zimske turističke ponude – CRNA GORA 2017. pod sloganom – CRNA GORA – Sunce Snijeg More. TO Opštine Žabljak je učestovala na pomenutoj prezentaciji pred brojnim touroperaterima i turističkim novinarima iz Srbije. Gospođica Anđela Anđelić je ispred TO Žabljak predstavila kompletnu ponudu Žabljaka za nastupajuću zimsku turističku sezonu.

Žabljak je mali gradić smješten na sjeverozapadu Crne Gore, u samom srcu Nacionalnog Parka Durmitor i sa svojih 1456m nadmorske visine najviše je urbano naselje u jugoistočnoj Evropi. Smješten je u podnožju planine Durmitor i okružen sa 23 planinska vrha preko 2200m, sa 18 planinskih jezera i kanjonom rijeke Tare-najdubljim u Evropi.

Poznat je i kao zimski i ljetnji turistički centar. Zimska turistička sezona ove godine na Žabljaku počinje 31.decembra, tj sa poslednjim danom 2016.g i trajaće u principu do kraja marta, a uz dovoljnu količinu sniježnog pokrivača moguće i do prve polovine aprila mjeseca.

Sam početak zimske turističke sezone TO Žabljak će obilježiti novogodišnjim kićenjem i ukrašavanjem grada, kićenjem velike jelke na glavnom gradskom trgu i zabavnim programom i podjelom novogodišnjih paketića za najmlađe. Tog dana, svoja vrata na Žabljaku će otvoriti za prve goste i svih trinaest žabljačkih hotela, kao i svi nacionalni restorani, caffe barovi i noćni klubovi u kojima će biti organizovan novogodišnji doček. Takođe, radiće oba naša ski-centra – Savin kuk i Javorovača, koji su u potpunosti pripremili sve i dobili potrebne dozvole za uspješno i bezbjedno skijanje.

Kada su u pitanju cijene šmještaja na Žabljaku, one su jako povoljne i primamljive i kreću se u hotelskom smještaju od 25 do 40eura po osobi na bazi polupansiona, u zavisnosti od tipa i kategorije hotela, dok se u privatnom smještaju cijene kreću od 12 do 15eura po osobi za noćenje. Kada je riječ o cijenama usluga u Ski centrima one iznose 15eura za dnevni ski pass na Savinom kuku i 8eura na Javorovači.

Ono što je novina u našoj ponudi za ovi zimsku sezonu je da će na Ski centru Savin kuk od ove godine raditi ski staa za ekstremno skijanje-za sve ljubitelje adrenalinskih spustova,a na Javorovači imamo novinu – noćno skijanje. Posebnu ponudu Ski centar Javorovača je dao za najmlađe posjetioce-djecu školskog uzrasta u vidu ski-kampova, kao vid škole u prirodi uz učenje ski tehnika sa profesionalnim instruktorima i zabave, tj dnevne žurke sa animatorima na ski stazi.

Kao novinu u ponudi, kada su u pitanju sportsko-rekreativne aktivnosti gostima takođe nudimo stazu za hodanje na krpljama koja vodi sa Crnog jezera do Ski centra Savin kuk, uređenu stazu u podnožju Ski centra za langlauf – tj nordijsko skijanje i vožnju motornim sankama do najljepših vidikovaca u Nacionalnom Parku.

U slučaju da se desi da ove zime ne budemo imali dovoljno snijega za skijanje, svojim gostima koji su rekreativci, pored šetnji u netaknutoj prirodi nudimo sadržaje u modernoj novoizgrađenoj sportskoj dvorani sa terenima za mali fudbal, košarku, odbojku, kuglanu, teretanu i fitness centar.

IZVOR: LTO Žabljak