Priprema zimske turističke sezone na Žabljaku

Događaji Novosti

Iako ljetnja turistička sezona na Žabljaku još uvijek traje, turističko-ugostiteljski poslenici su uveliko počeli da rade na pripremi zimske turističke sezone.
Portal www.vijesti.me je tim povodom obavio i intervju sa direktorom Turističkog Centra Durmitor (Skijalište Savin kuk-Žabljak) pa Vam i prenosimo isti kako bi ste i Vi mogli da se upoznate sa planom Turističkog centra Durmitor za zimsku turističku sezonu:

U DOO “Turistički centar Durmitor” počela je realizacija plana za pripremu naredne zimske turističke sezone. Početkom mjeseca krenuo je remont i stavljanje u funkciju žičare “Savin kuk I” koja je oštećena u požaru sredinom maja.

Izvršni direktor u tom preduzeću Miloš Popović kaže da će se pored toga posla na skijalištu odvijati još značajnih investicionih aktivnosti.
„Gradiće se ekonomske prostorije sa pratećom garažom za radne mašine, rekonstruisati žičare dvosjed “Savin kuk II” sa pratećom trafostanicom kao i nove ski staze dužine 700m, na kojoj bi se izvršila ugradnja postojećeg ski lifta tipa “tanjir”, koji se nalazi u vlasništvu TC Durmitor“, kaže Popović.
On je istakao da je za dio tih aktivnosti završena tenderska procedura i za izvođenje radova odabrani najpovoljniji ponuđači.
Obzirom na pomenuto smatarmo da će se svi planirani poslovi i aktivnosti uspješno realizovati do početka zimske turističke sezone i da ćemo u potpunosti spremno dočekati istu.

Izvor: Turistička Organizacija Opštine Žabljak