Zimska škola u prirodi „SVI NA SKIJE – ČAROBNA ZIMA“

Novosti Promocije Zimski sadržaji

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Zavodom za školstvo, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom po prvi put ove godine realizuje obrazovni program “Svi na skije – čarobna zima” kojim je predviđeno organizovanje zimske škole u prirodi za osnovce od IV do IX razreda.

Obrazovnim programom predviđeno je da se ski škole organizuju tokom februara i marta mjeseca na Žabljaku, Kolašinu, Vučju i Ivanovim Koritima.
Radi bezbjednosti djece škole skijanja biće organizovane u toku radnih dana kada na skijalištima u pomenutom periodu boravi manji broj gostiju.

Program obuhvata prevoz, 4 noćenja na bazi punog pansiona, ski opremu, instruktora skijanja, ski pass, kulturno-zabavne sadržaje i obavezno osiguranje za djecu. Turistički poslenici su za ovu priliku pripremili specijalnu cijenu od oko 130 eura sa mogućnošću plaćanja u ratama i obezbijeđivanje gratis smještaja na bazi punog pansiona za jednog nastavnika iz škole na 20 učenika.

Organizovanje škola skijanja je veoma značajno za produžetak zimske turističke sezone, jer će skijališta raditi onoliko dugo koliko bude snijega na stazama. Ovaj obrazovni program povezuje obrazovanje i turizam na pravi način i stvara uslove da se u narednom periodu razvija novi proizvod – obrazovni turizam za djecu i mlade kroz raznovrsne škole u prirodi, na planini i na moru, koje imaju za cilj sticanje konkretnih znanja kroz osmišljene programe.

Izvor: Turistička Organizacija Opštine Žabljak

Fotografija: Nacionalna Turistička Organizacija Crne Gore