Zimska turistička ponuda Žabljaka prezentovana u Sloveniji

Promocije

Turistička Organizacija opštine Žabljak u saradnji sa NTO Crne Gore u toku prošle i naredne sedmice organizovala je i održaće niz promocija i prezentacija zimske ponude Žablajka, press konferencija za tržište regiona, a sve u cilju promovisanja nastupajuće zimske turitičke sezone.

Proteklog vikenda, u okviru planiranih promotivnih aktivnosti na tržištu regiona Nacionalna turistička organizacija Crne Gore , u saradnji sa opštinama Žabljak i Bar, turističkom privredom, lokalnim turističkim organizacijama i nacionalnom avio kompanijom Montenegro Airlines predstavila je, u Mariboru zimsku turističku ponudu Crne Gore kao i ponudu za Novogodišnje praznike.

Opštinu Žabljak je na pomenutoj promociji predstavljao Predsjednik Opštine g-din Veselin Vukićević.

Prezentacija se održala u hotelu „Piramida“ i okupila je značajan broj slovenačkih turističkih agencije koje u svojim programima nude aranžmane za Crnu Goru. Tokom sastanka predstavnici agencija imali su priliku da sa predstavnicima turističke privrede Crne Gore, hotelima i agencijama, konkretno dogovore aranžmane za predstojeću sezonu.

U svom obraćanju medijima direktorica NTO CG Željka Radak Kukavičić je istakla da je Crna Gora diverzifikovala koncept ponude te da nije isključivo ljetnja kupališna destinacija već i destinacija koja sve više privlači ljubitelje aktivnog odmora u zimskim mjesecima u ski centrima Kolašin, Žabljak, Vučje i Ivanova korita. Ona je navela da je, osim skijanja, hodanje na krpljama tokom zimske sezone sve popularnije, da se turno skijanje takođe nalazi u ponudama agencija, a da su najnovije u ponudi, ture motornim sankama gdje se obilazi kompletan prsten Bjelasica – Sinjajevina – Durmitor. Direktorica NTO CG je medije upoznala bogatim programima animiranja gostiju koji nude turističke agencije u svojoj ponudi , preko organizovanog zimskog raftinga na rijeci Tari, džip foto-safarija po planinani Bjelasice, jahanja konja, planinarskih i pješačkih tura, a tu su i gastronomski putevi sira ili putevi pršuta, kao i izleti do primorskih gradova i sakralnih objekata.

Uveče je za partnere, medije i zvanice iz javnog i kulturnog života Maribora upriličen prijem „ Crnogorsko veče “, na kome su gosti imali priliku da uživaju u ukusima crnogorske pršute, sira, kao i u crnogorskom vinu „ Vranac“.

Turistička Organizacija opštine Žabljak, od sjutra promocije nastavlja na tržištu Albanije (Tirana i Skadar), BiH (Trebinje) i Hrvatske (Dubrovnik).

IZVOR: Nacionalna Turistička Organizacija Crne Gore
Fotografija: Nacionalna Turistička Organizacija Crne Gore

Comments are closed.