Zimski festival sportske rekreacije (polovina marta)

Događaji

(Foto: Obrad Pješivac)

Crnogorski savez pod motom sport za sve, po višegodišnjoj tradiciji, organizuje zimski festival sportske rekreacije na Žabljaku. Zimski festival se po običaju organizuje seredinom marta (ove godine od 13. do 16.).

To je manifestacija koja simbolično označava kalendarski kraj zimske turističke sezone. U ovoj manifestaciji učestvuje preko 400 zaposlenih u kolektivima iz cele Crne Gore. Centar zbivanja ove manifestacije je hotel „Planinka“, ali i drugi turistički sadržaji budu značajno popunjeni.

Program predviđa skijaška takmičenja u slalomu, veleslalomu i paralelslalomu za muškarce i žene podjeljena na starosne kategorije. Pored ovog, osnovnog programa, predviđene su i rekreativne aktivnosti na snegu, kao što su sankanje, izrada figura u snegu, grudvanje u metu kao i mini fudbal i odbojka na snegu.

Program u zatvorenom predviđa takmičenja u šahu, stonom tenisu, pikadu i rekreativnom plesu. Tu je i zabavni program na kome žiri odlučuje o najboljem plesnom paru, najosunčanijim licima i takmičenje u rulet plesu. Pored pojedinačnih biraće se najuspešniji kolektivi na festivalu. U sllučaju problema sa snegom orgnizatori predvide I alternativna takmičenja.

Izvor: Vijesti.me

Durmitor je planina izuzetne lepote, ali za neiskusne i neobazrive posetioce, bez profesionalnih vodiča je vrlo opasna planina. Zato, uvek imajte na umu, da sve što radite na Durmitoru, radite na svoju odgovornost!

Osim što je Durmitor izuzetne lepote, spada u prirodna remek dela. Obiluje planinskim vrhovima i brojnim ledničkim jezerima, okružena je bogatim zimzelenim šumama, brzim i bistrim rekama i predivnim kanjonima, među njima i kanjon reke Tare, koji je jedan od najlepših u svetu. Bogata flora i fauna privlače mnoge ljubitelje prirode. Zbog svoje lepote i netaknute prirode, sa okolnim predelima, proglašen je nacionalnim parkom 1952. godine. [….].