ŽABLJAK (Ski centar „Savin kuk“) takmičenja u skijanju

Događaji Novosti

Tokom predstojećeg vikenda Ski centar „Savin kuk“ (Turistički Centar Durmitor-Žabljak) organizuje takmičenja u skijanju – Ski kup „ZLATNI ORAO DURMITORA 2016“ i „PAHULJICE Kup 2016“.
U nastavku maila Vam prosleđujemo njihovo saopštenej povodom istog (koje je ujedno objavljeno i na njihovoj zvaničnoj facebook stranici).
Za sve detaljnije info kontakt je: https://www.facebook.com/Ski-centar-Durmitor-%C5%BDabljak-1644375609169735/?fref=nf

LTO ŽABLJAK

Poštovani skijaši,

Obavještavamo Vas da se za dane predstojećeg vikenda 11, 12, i 13.03.2016.godine na Žabljaku, na skijalištu Savin kuk na Durmitoru, održavaju dva zvanična takmičenja u alpskom skijanju, i to Ski kup „Zlatni orao Durmitora 2016“ i „Pahuljice kup 2016″.
Namjera nam je da uz maksimalnu organizaciju i gostoprimstvo na skijalištu Savin kuk privučemo mlade skijaše iz Crne Gore i okruženja, da se podsjetimo kako je to ovdje nekada bilo i da istovremno pokažemo gdje je Durmitoru mjesto, kada su u pitanju zimski sportovi. Učešće na ovom takmičenju u alpskom skijanju će se bodovati za ski Kup Crne Gore, a voziće se tehničke discipline slalom i veleslalom. Važno je istaći da je Ski kup „Zlatni orao Durmitora“ do prije nekoliko godina, predstavljao najvažnije, najkvalitetnije i najmasovnije takmičenje u alpskom skijanju u Crnoj Gori, okupljajući najbolje skijaše iz šireg regiona. Poslednjih godina ovaj nekada tradicionalni sportski i promotivni događaj nije obilježavao zimsku turisitčku sezonu na Durmitoru, već smo od prethodne sezone mi uvrstili ovo takmičenje u zvanični kalendar Crnogorskog skijaškog saveza, a nastojaćemo da tako bude i ubuduće.
Ovaj ski kup narednog vikenda okupiće takmičare iz svih ski klubova iz Crne Gore, a očekujemo i skijaše iz regiona. Takmičenje će se odvijati u disciplinama slalom (petak i subota) i veleslalom (nedjelja). Nastupiće skijaši u ženskoj i muškoj konkurenciji podijeljeni u više kategorija, što dalje ukazuje da će nastupiti već afirmisani mladi skijaši, ali i oni koji tek treba to da postanu. Najbolji pojedinci u svim kategorijama biće nagrađeni sportskim priznanjima (medalje,plakete), a najbolje ekipe u obje discipline (slalom i veleslalom) peharima. Stručni žiri proglasiće „nosioce Zlatnog orla Dumritora“ za 2016.godinu, u muškoj i ženskoj konkurenciji.
TC Durmitor („Savin kuk“) omogućiće svim učesniciam ovog ski kupa maksimalne uslove, što podrazumijeva maksimalno uređene ski staze, kao i promotivne cijene ski pasa i drugih usluga (muzika, ozvučenje, topli napici i sl.). Takođe, želimo da najvimo da je ski kup „Zlatni orao Durmitora“ prva u nizu sportsko-rekreativnih manifestacija koje će se u narednom periodu održavati na Žabljaku i Ski centru „Savin kuk“. Tako, već sledećeg vikenda, ukoliko to vremenske prilike dozvole, na skijalištu Savin kuk se nastavljaju ski takmičenja u okviru Ski kupa Crne Gore, a 24. marta naš ski centar biće domaćin i međunarodne Fis trke u alpskom skijanju.

Srdačan pozdrav,

TC Durmitor („Savin kuk“) Žabljak