Svjetski mediji pohvalno o Crnoj Gori: Mala zemlja i netaknuti biser

Novosti Promocije

Danas su svi portali u Crnoj Gori objavili ove divne vijesti, tj pisanje svejtskih medija o ljepotama Crne Gore.
Naravno, neizostavne su ljepote Durmitora i sporstko-rekreativnih aktivnosti namijenjenih svima onima koji dođu da ga posjete.

Ugledni međunarodni portali i magazini, poput britanskog onlajn TNT magazina, švajcarskoj Bilan i azerbejdžanskog Business Time-a pohvalno su pisali o Crnoj Gori, navodeći da je „vrijeme da počnete da učite o Crnoj Gori, jer su se stvorili uslovi da ta zemlja postane najatraktivnija turistička destinacija na Balkanu“.
U tekstu pod naslovom “Crna Gora: Najveća tajna Balkana na otvorenom”, na popularnom britanskom portalu TNT magazine, autorka Sofi Ibutson, nazivajući Crnu Goru jednom od posljednjih velikih divljina Evrope, ocjenjuje da mlada evropska država ima dovoljno netaknute prirode za sve vrste istraživanje – za planinare, bicikliste, ili zaljubljenike u zimske i vodene sportove.

“Mala zemlja je biser koji je ostao netaknut i stoga očekuje da će privući sve veći udio od 343 miliona turista koji svake godine posjećuju Mediteran”, navodi Bilan.

Za azerbejdžanski Business Time, Crna Gora je nevjerovatna zemlja.

“To je veoma mlada evropska država, koja istovremeno ima bogatu istorijsku prošlost i mnogo arhitektonskih i kulturnih spomenika. Mada zauzima mali dio Jadranske obale, ima slikovite obalne linije.
Ta mala zemlja ima mnogo aduta – drevni Perast, Petrovac, maslinjake u Baru i Tvitu, crkve, manastire, muzeje Cetinja, netaknutu prirodu Nacionalnih Parkova, kanjon Tare i još mnogo toga”, navodi Business Time.

U nastavku su linkovi koji govore o napred navedenom:

http://portalanalitika.me/clanak/226935/crna-gora-najveca-tajna-balkana
http://www.cdm.me/ekonomija/turizam/svjetski-mediji-pohvalno-o-crnoj-gori-mala-zemlja-i-netaknuti-biser
http://www.kolektiv.me/67881/svjetski-mediji-cg-bi-mogla-postati-najatraktivnija-turistika-destinacija-na-balkanu
http://www.rtcg.me/vijesti/turizam-i-ekologija/126505/cg—najveca-tajna-balkana.html

Srdačan pozdrav za uredništvo Vašeg web portala,

Izvor: LTO ŽABLJAK
CRNA GORA