Obilježavanje Dana Evrope na Žabljaku

Manifestacije Novosti

Povodom obilježavanja 9. maja Dana Evrope, državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović će posjetiti opštinu Žabljak, gdje će zajedno sa saradnicima i partnerima iz lokalne samouprave i NVO sektora, kao i prethodnih godina, nizom prigodnih kulturnih i informativnih sadržaja obilježiti ovaj značajan evropski datum.
U saradnji s opštinom Žabljak, manifestaciju će pratiti informativni štandovi na gradskom trgu na kojem će građani moći da, u razgovoru s predstavnicima Ministarstva, saznaju više o Evropskoj uniji i pripremama Crne Gore za članstvo.

Uz obraćanja zvaničnika, bogat obrazovni i muzički program učenika osnovnih i srednjih škola nastupe kulturno – umjetničkih društava i sajam suvenira, biće takođe organizovan Info dan o Instrumentu pretpristupne podrške koji će biti prilika da se zaposleni u organima lokalne samouprave, predstavnici civilnog sektora i zainteresovani građani upoznaju s mogućnostim koje im se nude u okviru evropskih fondova iz IPA II u period 2014 – 2020.

U 11.00 sati, u sali Opštine, održaće se Info dan o IPA 2014-2020, dok će u 12.00 sati, na gradskom trgu početi manifestacija obilježavanja Dana Evrope. Manifestaciju će otvoriti predsjednik Opštine Veselin Vukićević i ambasador Aleksandar Andrija Pejović, uz učešće učenika osnovne i srednje škole sa Žabljaka koji će izvoditi recitacije na crnogorskom i engleskom jeziku i ritmičke igre.
Tom prilikom na gradskom trgu će biti održan i sajam suvenira učenika žabljačkih škola u čast desetogodišnjice obnove nezavisnosti.

Izvor: LTO ŽABLJAK

Comments are closed.