Proslava 27.Septembra – Svjetskog dana Turizma na Žabljaku pod sloganom „TURIZAM ZA SVE“

Događaji Manifestacije Novosti

Izvor i autorstvo: LTO ŽABLJAK

Svjetski dan turizma obilježiće se 27. septembra 2016. širom planete, pod sloganom „Turizam za sve“, s ciljem da svi ljudi, uključujući roditelje sa malom đecom, lica sa invaliditetom i starije osobe, imaju mogućnost da ravnopravno i dostojanstveno putuju i uživaju u turističkim ponudama, uslugama i okruženju.

– Procjenjuje se da 15% svjetske populacije živi sa nekom vrstom invaliditeta. To je milijarda ljudi širom svijeta, koja ne bi trebalo da bude lišena mogućnosti da uživa u privilegiji upoznavanja drugih kultura, prirodnih ljepota i novih prostranstava. Svi građani svijeta imaju pravo da iskuse nevjerovatnu raznolikost koju naša planeta nudi. Imajući u vidu i da svjetska populacija stari, svi ćemo, prije ili kasnije, imati benefite od univerzalne pristupačnosti u turizmu.

Povodom svjetskog dana turizma, 27.09. 2016. Koji se, ove godine održava pod sloganom „TURIZAM ZA SVE“ TO Žabljak, će u saradnji sa Nevladinim udruženja roditelja đece sa teškoćama u razvoju “ Zračak Nade’“ iz Pljevalja, na Žabljaku obilježiti ovaj dan, organizovanjem manifestacije kroz pjesmu, ples i glumu.

U okviru manifestacije održaće se:

-priredba „Kad bi se cicvara mogla praviti sama’’-u kome ćete vidjeti spoj tradicionalnih i modernih generacija, spoj starog i novog.
-koreografije pjesama ’’Srce u srcu’’ i ’’Ludi ljetlji ples’’
-recitacija pjesme’’ Moja domovina’’ koju recituje Ana Todović.

Naši drugari su razigrani i veseli. Oni zrače pozitivnom energijom koju ćete svakako osjetiti kroz koreografije uz pjesmu „Ludi ljetlji ples“, Za kraj je predvidjena himna „Zračka Nade“.
U okviru manifestacije biće postavljen štand sa ručno rađenim suvenirima koji su izradili omladinci „Zračka Nade“.

Manifestacija će se odžati 27.09. 2016. Godine na gradskom trgu, sa početkom u 12h.

Pozivamo sve sugrađane, kao i turističke poslenike da nam se pridruže i skupa proslavimo ovaj dan!

P.S. Posebnu zahvalnost ovim putem dajemo kolegama turističkim poslenicima na izuzetno kvalitetnoj i profesionalnoj saradnji na ovom projektu:

Restoran-Caffe-u „ORO“ sa Žabljaka;
Etno Selu „ŠLJEME“ – Firma „LUCOM“ takođe sa Žabljaka;
Opštini Žabljak i Udruženju Roditelja i đece sa teškoćama u razvoju „Zračak Nade“ iz Pljevalja na čelu sa njihovom Predsjednicom gospođom Stanicom Lončar.