Prezentacija zimske turističke ponude na svjetskoj izložbi „Expo 2015“-MILANO Italija

Promocije

This slideshow requires JavaScript.

Na Dan proglašenja Crne Gore ekološkom državom (20.septembra), Turistička organizacija Žabljak u saradnji sa NTO Crne Gore i kolegama iz Turističkih Organizacija Nikšić i Kolašin, na međunarodnoj izložbi u Milanu („Expo Milano 2015“) , u crnogorskom paviljonu, napravili su promociju zimske turističke sezone i prezentovali ponudu Žabljaka, Kolašina i Nikšića, tj Ski centara „Savin kuk“, „Javorovača“, „Bjelasica“ i „Vučje“.

Posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa izuzetno bogatom ponudom sjeverne regije Crne Gore.

Između ostalog prezentovan je kratak film koji predstavlja potencijale i ljepote Durmitora, kanjona Tare, Bjelasice i Vučja.

Inače, primarni aspekt dizajna paviljona u kojem je napravljena prezentacija je ujedno prezentacija Crne Gore kroz njene prirodne ljepote.
Plafon je napravljen od vune, koja predstavlja planinu Durmitor, koja se reflektuje u ogledalu-tj Crnom jezeru.
Inače, autor ovog idejnog rješenja je arhitekta Marko Brajović.
Brajović je crnogorski paviljon osmislio polazeći od ideje gumna kao jednog od velikih crnogorskih simbola okupljanja, tako da je gumno centralna tačka i okupljanja gostiju na crnogorskom paviljonu.
Na podu gumna je postavljeno veliko ogledalo, dok sa plafona vise vunene niti koje u obrnutoj perspektivi simbolizuju vrhove Durmitora, tako da onaj koji se bude našao na gumnu ima utisak da lebdi nad vrhovima Durmitora.
Link za detaljnije informacije: http://www.montenegroexpo2015.me/novosti/projekat-paviljona-crne-gore-expo-milano-2015/

U prilogu su fotografije sa prezentacije (photo by NTO Crne Gore)

Izvor: Turistička Organizacija Opštine Žabljak