Izložba ručno rađenih predmeta od prirodnih materijala

Događaji Manifestacije Zanimljivosti

U cilju očuvanja tradicionalnih zanata i vještina, kao i promocije ručnih radova lokalnih proizvođača, Nacionalni park Durmitor povodom 8. marta organizuje izložbu ručno rađenih predmeta od prirodnih materijala (drvo, kamen), te vunenih, vezenih i heklanih radova, u Centru za posjetioce u Upravnoj zgradi.

„Izložba je takmičarskog i prodajnog karaktera, omogućiće lokalnim proizvođačima sa prostora NP Durmitor da počev od 08. marta i u narednih deset dana, prezentuju svoje radove od kojih će najbolji biti i nagrađeni. Pored zaštite i očuvanja prirodnih vrijednosti kao najznačajnije funkcije, NP Durmitor organizovanjem osmomartovske izložbe, uz druge manifestacije i promotivne događaje tokom godine, doprinosi promociji tradicionalnih zanata i vještina, odnosno ručnih radova lokalnih proizvođača sa područja opština koje gravitiraju ovom zaštićenom području,“ informisao je direktor JPNPCG Elvir Klica.

NP Durmitor će dodijeliti najljepšim i najboljim radovima novčane nagrade i otkupiti određen broj u cilju podsticaja saradnje sa lokalnim proizvođačima, i ujedno obogaćivanja ponude u suvenirnici NP Durmitor gdje će svi otkupljeni proizvodi biti i izloženi.

NP Durmitor poziva sve zainteresovane lokalne proizvođače da svoje najljepše ručno rađene predmete izlože u Centru za posjetioce.

Za sve dodatne informacije, mogu kontaktirati Upravu NP Durmitor na broj telefona +382 52 360 228.

Izvor: TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE ŽABLJAK