Crna Gora na naslovnici magazina Traveller: Očaravajuća zemlja!

Promocije

-Naslovnica avgustovskog izdanja magazina„Traveller”, low cost kompanije EasyJet , pripala je Crnoj Gori- poslednjoj neotkrivenoj tajni Jadranske obale.

“Ovo je nova balkanska nacija koja je na izvjesnom putu da postane sledeća članica Evropske unije što će je na velika vrata postaviti na turističkoj mapi svijeta,” navodi autor članka Simon Kurs.
Crna Gora je u članku opisana kao očaravajuća zemlja koja ima različite istorijske djelove. U teksu se navodi da je Crna Gora bila dio Mletačke republike, Napoleonove imperije i da je Crna Gora bila pod Turskom i Austrougarskom.

„Starim gradom Budve su vladali Mlečani skoro 400 godina, od 1420. do 1797. što ga čini da liči kao mini Dubrovnik, ali kada padne noć imate osjećaj kao da ste na Mikonosu”, piše Kurs.

U tekstu se govori o planiranim investicijama na sjeveru, kao i to da Svjetski savjet za turizam i putovanja (WTTC) par godina za redom rangira Crnu Goru kao jednu od najbrže rastućih turističkih destinacija u svijetu, u pogledu ukupnog doprinosa putovanja i turizma BDP-u i da će se takav rast nastaviti u narednom desetogodišnjem periodu.

Magazin možete pogledati na:
http://traveller.easyjet.com/emagazine/2509/august-2016/

Izvor: LTO ŽABLJAK